Over de Scholingsalliantie Noord

Onze ambitie

De arbeidsmarkt is in beweging en vraagt om een wendbare en weerbare beroepsbevolking en wendbare en weerbare bedrijven. Door technologie, digitaliseren en robotisering is niet al het huidige werk in de toekomst meer gegarandeerd. Om in de toekomst nog werk te hebben zullen kennis en vaardigheden verbeterd moeten worden.

De Scholingsalliantie Noord zet zich in voor een beroepsbevolking die zich een leven lang ontwikkelt, in lijn met het programma van het kabinet. Wij investeren in kennis en ontwikkeling en vestigen hier de aandacht op. Dit doen wij door:

  • De leercultuur bij bedrijven te versterken
  • De leercultuur bij werkenden, werkzoekenden en zzp’ers te versterken
  • Scholing en ontwikkeling toegankelijker te maken
  • Regie nemen over eigen loopbaan mogelijk maken

Wat is de Scholingsalliantie Noord?

Wij zijn een publiek-privaat samenwerkingsverband tussen opleidingsfondsen, brancheorganisaties, sociale partners en overheden binnen de drie noordelijke provincies, Groningen, Drenthe en Friesland. Wij bundelen onze krachten zodat we gezamenlijk de mogelijkheden tot scholing en ontwikkeling vergroten. Zo benutten en ontwikkelen wij het talent van het Noorden.

Onze unieke samenwerking betekent dat wij:

  • Onze expertises over de arbeidsmarkt bundelen
  • Samen zoeken naar oplossingen op het gebied van scholing
  • Verschillende sectoren verbinden en overstap toegankelijker maken

Meer weten over de Scholingsalliantie Noord?

Bekijk ons startdocument (pdf)

NLLeertDoor
Met Het Noorden Leert Door

Blijf niet stil zitten en maak een stap in jouw loopbaan! Met de regeling NL Leert Door kun je kosteloos een opleiding of cursus volgen!
Bekijk de mogelijkheden in Noord Nederland. Dit scholingsaanbod is mogelijk gemaakt door vijf MBO-scholen in Noord Nederland. Deze samenwerking heet Het Noorden Leert Door.

 

Vind meer informatie

Jouw scholingsaanbod ook op het scholingsplatform?

Het benutten van ieders kwaliteiten staat voorop bij de Scholingsalliantie Noord. Daarom zijn we altijd op zoek naar uitbreidingen voor ons scholingsplatform. Wil jouw organisatie ook bijdragen aan het versterken van het Leven Lang Ontwikkelen van onze noordelijke regio? Bied jij scholing aan? Dan komen we graag met jou in gesprek.

 

Neem contact met ons op

Eén gezamenlijk scholingsplatform

Werkenden, ondernemers en werkzoekenden worden aangemoedigd regie te houden over hun eigen loopbaan en gebruik te maken van de mogelijkheden op onze arbeidsmarkt. Om deze stap te ondersteunen en te stimuleren bieden wij één gezamenlijk platform aan. Eén platform waar alle scholingsmogelijkheden overzichtelijk worden weergegeven. Zo maken we de stap kleiner.

 

Bekijk ons scholingsaanbod

De Scholingsalliantie Noord is een samenwerking tussen: