Inhoud

HET IS NIET MEER MOGELIJK OM JE IN TE SCHRIJVEN

Heb jij iets met ouderen? Werk je misschien in een verzorgings- en verpleeghuizen of in de sportsector? En wil je eraan bijdragen dat ouderen fit blijven? Dan is de cursus Seniorensport op niveau 3 iets voor jou.

Wat ga je doen?

De cursus is opgedeeld in 2 leereenheden: 1 blijFit Goud en 2 blijFit Zilver. Bij blijFit Goud ligt de nadruk op de minder mobiele en fragiele oudere. Bij blijFit Zilver ligt de nadruk op fitte, mobiele ouderen. In deze cursus ga je je inleven in de belevingswereld van senioren. Je leert over verschillende sport en spel spelen en leert die aan te passen aan de doelgroep. Je doet kennis op over ouderdomsaandoeningen. Je gaat oefenen om creatief om te gaan met methoden, bewegingsvormen, materialen en muziek. Ook komen bijzondere vormen van sport, zoals stoelgym, aan de orde.

Cursusdetails

Certificaat:
KNGU landelijk erkend diploma senioren sportleider
Studiebelasting in uren:
160
Aantal dagdelen:
16 dagdelen en 16 dagdelen zelfstudie; 20 dagdelen
Examen:
Theorie toets, portfolio en praktijk examen
Locaties:
Heerenveen
Startdatum:
VOL
Prijs:
T.w.v. €1.250

De opleiding is voor de deelnemer kosteloos. De prijs van een opleiding vermelden we, zodat jouw werkgever of jij als ZZP-er, weet welke (extra) bijdrage boven de 1000 euro wordt gevraagd. Heb je geen werkgever omdat je geen werk hebt, dan nemen we contact met je op om de mogelijkheden voor kosteloze scholing met je te bespreken

Wat kan je na de cursus?

Na de cursus ben je inzetbaar als sportleider seniorensport. Je draagt er in die rol aan bij dat ouderen zo lang en zo optimaal mogelijk zelfstandig blijven functioneren.

Op de hoogte gehouden worden?