Inhoud

HET IS NIET MEER MOGELIJK OM JE IN TE SCHRIJVEN

Loop jij stage in de kinderopvang of op een basisschool (groep 1 en 2)? Of werk je al in de VVE? En wil je leren hoe je kinderen in de voorschoolse periode een sterke basis kan geven? Dan is de cursus Ontwikkelingsgericht werken in de VVE iets voor jou!

Wat ga je doen?

In deze cursus leer je hoe je kinderen kunt stimuleren tijdens de gewone contactmomenten. Tijdens een dag zijn er veel van deze momenten. Denk aan de kringmomenten en activiteiten in een kinderdagverblijf. Maar ook tijdens het opruimen, verschonen en het eten kun je kinderen stimuleren. Wanneer je deze momenten goed benut, leren kinderen spelenderwijs allerlei dingen. Je krijgt veel tools in handen om hun ontwikkeling te stimuleren. Taal, sociaal-emotionele ontwikkeling en motoriek. Zo geef je kinderen in de voorschoolse periode een sterke basis. Je leert ook hoe je de ouders betrekt.

Cursusdetails

Certificaat:
Landelijk erkend MBO certificaat en het landelijk Sardes certificaat Ontwikkelingsgericht werken in de VVE
Studiebelasting in uren:
240
Aantal dagdelen:
12 dagdelen
Examen:
Mondeling examen en een portfolio
Locaties:
Heerenveen, Leeuwarden
Startdatum:
VOL
Prijs:
T.w.v. €1.000

De opleiding is voor de deelnemer kosteloos. De prijs van een opleiding vermelden we, zodat jouw werkgever of jij als ZZP-er, weet welke (extra) bijdrage boven de 1000 euro wordt gevraagd. Heb je geen werkgever omdat je geen werk hebt, dan nemen we contact met je op om de mogelijkheden voor kosteloze scholing met je te bespreken

Wat kan je na de cursus?

De cursus is een aanvulling op je niveau 2 diploma. Als je de cursus met een voldoende afsluit, ontvang je een certificaat namens Sardes. Daarmee kun je op veel plekken aan de slag in de VVE.

Op de hoogte gehouden worden?