Inhoud

HET IS NIET MEER MOGELIJK OM JE IN TE SCHRIJVEN

Ben jij gek op computers? En wil je de basis van Windows Servers leren? Dan is de cursus Microsoft Installing & Configuring Windows Server iets voor jou. Voor deze cursus heb je minimaal een niveau-3 opleiding met ICT-kennis nodig.

Wat ga je doen?

In de cursus leer hoe je een Windows Server kan installeren en inrichten. Na afloop heb je basiskennis van het installeren en het primair in gebruik nemen van een klein aantal Windows Servers in een domein.
Je gaat aan de slag met het installeren van Windows Servers en het configureren van Windows Server met Active Directory. Je gaat oefenen met het beheren van opslag en het instellen van rechten of toegang tot gedeelde mappen. Je leert om printers te installeren en te configureren. Beheer op afstand, Remote Management, komt aan de orde. Je gaat leren om te werken met virtuele machines via HyperV. Ook onderwerpen als IPv4 / IPv6 adressering, subnetting en classes komen aan bod. Je gaat services installeren, waaronder DHCP, DNS en WINS. Je gaat gebruikers aanmaken en rechten toekennen met o.a. OU’s en GPO’s. En tot slot worden policies en beveiliging in deze cursus behandeld.

Cursusdetails

Certificaat:
Internationaal erkend deelcertificaat Microsoft Installing & Configuring Windows Server
Studiebelasting in uren:
80-120
Aantal dagdelen:
20 fysieke en online contactmomenten van 2.5uur; Zelfstudie ongeveer 20 x 2 uur; Examen van 90 minuten
Examen:
Microsoft examen
Locaties:
Emmen
Startdatum:
VOL
Prijs:
T.w.v. €1.115

De opleiding is voor de deelnemer kosteloos. De prijs van een opleiding vermelden we, zodat jouw werkgever of jij als ZZP-er, weet welke (extra) bijdrage boven de 1000 euro wordt gevraagd. Heb je geen werkgever omdat je geen werk hebt, dan nemen we contact met je op om de mogelijkheden voor kosteloze scholing met je te bespreken

Wat kan je na de cursus?

Met deze cursus vergroot jij je mogelijkheden op de arbeidsmarkt en je zorgt voor een betere doorstroming naar een eventuele vervolgopleiding.

Op de hoogte gehouden worden?