Inhoud

HET IS NIET MEER MOGELIJK OM JE IN TE SCHRIJVEN

Werk jij als monteur mechatronica (niveau 3), technicus mechatronica of technicus engineering (niveau 4)? En wil je meer te weten komen over robotsystemen? Dan is de cursus Industriële automatisering op niveau 4 iets voor jou!

Wat ga je doen?

In deze cursus leer je hoe je onderhoud doet en storingsanalyses maakt. En hoe je modificaties uitvoert aan het besturingstechnische deel van machines en installaties. Je leert de toepassingsmogelijkheden en de programmering van PLC-programma’s en hardware. Je leert zelfstandig planmatig onderhoud uit te voeren. Je leert om storingen te verhelpen en installaties te repareren. Een praktische benadering van het ontwerpen en onderhouden van besturingssystemen komt aan bod. Daarbij ga je aan de slag met programmeren van diverse PLC’s in de programmeertalen Ladder Diagram (LD), Function Block Diagram (FBD) en Sequential Function Chart (SFC). Je krijgt te maken met de signaalgevers, uitvoerorganen en leert elektrische symbolen, pneumatische symbolen en componenten. Ook de logische en elektronische functies komen aan bod. Bij de netwerken komen zaken als HMI SCADA systemen en natuurlijk IO link aan de orde.

Cursusdetails

Certificaat:
Landelijk erkend MBO certificaat
Studiebelasting in uren:
240
Aantal dagdelen:
10 dagdelen
Examen:
Eindexamen en portfolio
Locaties:
Leeuwarden
Startdatum:
VOL
Prijs:
T.w.v. €1.750

De opleiding is voor de deelnemer kosteloos. De prijs van een opleiding vermelden we, zodat jouw werkgever of jij als ZZP-er, weet welke (extra) bijdrage boven de 1000 euro wordt gevraagd. Heb je geen werkgever omdat je geen werk hebt, dan nemen we contact met je op om de mogelijkheden voor kosteloze scholing met je te bespreken

Wat kan je na de cursus?

Robotica komt steeds meer voor in de machinebouw, procesindustrie en logistieke processen. Daardoor hebben bedrijven behoefte aan werknemers met inzicht in de hardware en software van robotsystemen. Met deze cursus raak je thuis in de robotica en daardoor ben je interessant voor bedrijven die robotica toepassen.

Op de hoogte gehouden worden?