Inhoud

HET IS NIET MEER MOGELIJK OM JE IN TE SCHRIJVEN

Werk jij in het facilitaire bedrijf van een zorg-gerelateerde organisatie? En wil je meer werken met de zorgvrager zelf? Dan is de drempelloze cursus Assisteren bij Zorg en Welzijn iets voor jou.

Wat ga je doen?

In deze cursus leer je om mensen te helpen met bijvoorbeeld eten, drinken, aan- en uitkleden en bewegen. Bij een cliënt thuis of iemand die in een verzorgingshuis woont. Of je helpt kinderen op een school of in de kinderopvang. Je leert om goed te kijken welke hulp iemand nodig heeft: je werkt vraaggericht. Je leert ervoor te zorgen dat een cliënt zoveel mogelijk zelf kan doen. Als dat nodig is, bied je daarbij ondersteuning. Je leert om te gaan met afspraken die in het zorg- en/of ondersteuningsplan staan. En je leert rekening te houden met de mogelijkheden, wensen en gewoonten van de cliënt. Informatie over de cliënt en de ondersteuning leer je over te dragen aan collega’s.

Cursusdetails

Certificaat:
Landelijk erkend MBO certificaat
Studiebelasting in uren:
240
Aantal dagdelen:
11 à 12
Examen:
Gedragsobservatie waarbij de deelnemer een cliënt (al dan niet m.b.v. een trainingsacteur) ondersteunt bij huishoudelijke werkzaamheden. Of: praktische vaardigheden
Locaties:
Groningen
Startdatum:
14 september en 27 september 2021
Prijs:
T.w.v. €1.250

De opleiding is voor de deelnemer kosteloos. De prijs van een opleiding vermelden we, zodat jouw werkgever of jij als ZZP-er, weet welke (extra) bijdrage boven de 1000 euro wordt gevraagd. Heb je geen werkgever omdat je geen werk hebt, dan nemen we contact met je op om de mogelijkheden voor kosteloze scholing met je te bespreken

Wat kan je na de cursus?

Met deze cursus zul je in staat zijn meer met cliënten en patiënten te werken. Je bent dus breder inzetbaar in een zorg-gerelateerde organisatie, in het onderwijs of in de kinderopvang.

Op de hoogte gehouden worden?