Over ons

Onze ambitie

De arbeidsmarkt is in beweging en vraagt om een wendbare en weerbare beroepsbevolking en wendbare en weerbare bedrijven. Door technologie, digitaliseren en robotisering is niet al het huidige werk in de toekomst meer gegarandeerd. Om in de toekomst nog werk te hebben zullen kennis en vaardigheden verbeterd moeten worden.

De Scholingsalliantie Noord zet zich in voor een beroepsbevolking die zich een leven lang ontwikkelt, in lijn met het programma van het kabinet. Wij investeren in kennis en ontwikkeling en vestigen hier de aandacht op. Dit doen wij door:

  • De leercultuur bij bedrijven te versterken
  • De leercultuur bij werkenden, werkzoekenden en zzp’ers te versterken
  • Scholing en ontwikkeling toegankelijker te maken
  • Regie nemen over eigen loopbaan mogelijk maken

Wat is de Scholingsalliantie Noord?

Wij zijn een publiek-privaat samenwerkingsverband tussen opleidingsfondsen, brancheorganisaties, sociale partners en overheden binnen de drie noordelijke provincies, Groningen, Drenthe en Friesland. Wij bundelen onze krachten zodat we gezamenlijk de mogelijkheden tot scholing en ontwikkeling vergroten. Zo benutten en ontwikkelen wij het talent van het Noorden.

Onze unieke samenwerking betekent dat wij:

  • Onze expertises over de arbeidsmarkt bundelen
  • Samen zoeken naar oplossingen op het gebied van scholing
  • Verschillende sectoren verbinden en overstap toegankelijker maken

Meer weten over de Scholingsalliantie Noord?

Bekijk ons startdocument (pdf)

NLLeertDoor

Momenteel is Scholingsalliantie Noord samen met de ROC’s in Noord-Nederland een scholingsaanbod aan het ontwikkelen. Met ondersteuning van de landelijke impuls  NLLeertDoor zorgen we er hiervoor dat ook dit aanbod toegankelijk is voor alle inwoners is van Noord-Nederland die zich willen blijven ontwikkelen.

Vind meer informatie

Jouw scholingsaanbod ook op het scholingsplatform?

Het benutten van ieders kwaliteiten staat voorop bij de Scholingsalliantie Noord. Daarom zijn we altijd op zoek naar uitbreidingen voor ons scholingsplatform. Wil jouw organisatie ook bijdragen aan het versterken van het Leven Lang Ontwikkelen van onze noordelijke regio? Bied jij scholing aan? Dan komen we graag met jou in gesprek.

 

Neem contact met ons op

Eén gezamenlijk scholingsplatform

Werkenden, ondernemers en werkzoekenden worden aangemoedigd regie te houden over hun eigen loopbaan en gebruik te maken van de mogelijkheden op onze arbeidsmarkt. Om deze stap te ondersteunen en te stimuleren bieden wij één gezamenlijk platform aan. Eén platform waar alle scholingsmogelijkheden overzichtelijk worden weergegeven. Zo maken we de stap kleiner.

 

Bekijk ons scholingsaanbod

De Scholingsalliantie Noord is een samenwerking tussen: