Het Noorden Leert Door

De arbeidsmarkt is in beweging en banen zijn onzeker. Door de coronacrisis moeten bedrijven soms uit nood sluiten. Tegelijk ontstaan er ergens anders juist nieuwe banen. Voor jouw toekomst is het daarom belangrijk dat je je blijft ontwikkelen. Zo versterk je jouw positie op de arbeidsmarkt.

De overheid helpt om mensen wendbaar te maken met de subsidieregeling NL Leert Door. Door deze subsidie kunnen werkenden en werkzoekenden zich blijven ontwikkelen, zodat ze hun werk beter kunnen doen of hun kansen vergroten als ze ander werk zoeken.

De subsidieregeling NL Leert Door is er voor iedereen tussen de 18 jaar en de pensioen gerechtigde leeftijd. Het maakt daarbij dus niet uit of je in loondienst bent, een flexibel contract hebt of werk zoekt. Ook zelfstandigen en zzp’ers kunnen via de subsidieregeling gebruik maken van kosteloze scholing.

Het Noorden Leert Door, eerste tranche 2021

Aanbod samengesteld door:
Alfa-college, Drenthe College, Friese Poort, Friesland College en Noorderpoort

Voor Noord Nederland was vanaf half februari 2021 maar liefst 750.000 euro beschikbaar, waarmee 750 mensen geschoold konden worden. Vijf MBO-scholen uit Noord Nederland hebben een gevarieerd en uitdagend scholingsaanbod samengesteld: Het Noorden Leert Door. Oorspronkelijk bestond dit aanbod uit ruim 40 opleidingen en cursussen in diverse richtingen. Kosteloos voor deelnemers! Al werd er in sommige gevallen wel een bijdrage van de werkgever gevraagd.

Momenteel zijn de meeste trajecten afgerond, al gestart of is de limiet voor het aantal deelnemers bereikt. Je kunt je voor deze scholing helaas niet meer inschrijven. Het beperkte aanbod dat nog WEL openstaat voor inschrijving vind je hier.

Lees hier het persbericht van 12 februari.

2022: Nieuwe ronde

We werken aan een nieuw en nog groter aanbod van gesubsidieerde opleidingen en cursussen op MBO-niveau in Noord Nederland. Onze aanvraag is hiervoor ingediend bij de rijksoverheid. Of de subsidie wordt toegekend en welke scholing wordt aangeboden lees je binnenkort op onze site.

Scholingsalliantie Noord ondersteunt Het Noorden Leert Door

De arbeidsmarkt in Nederland staat mede vanwege de corona-pandemie, voor een groot aantal uitdagingen. Leven Lang Ontwikkelen wordt hiermee nog belangrijker. Daarom ondersteunt de Scholingsalliantie Noord de vijf MBO-scholen bij dit project.

Meer informatie

Vragen over de regeling, het aanbod en de voortgang van het project kun je stellen via het onderstaande contactformulier.

 

 

 

Contactformulier

Loopbaanadvies

Eerst weten waar je kansen liggen? Het werkleerloket helpt je bij het maken va de juiste keuze. Start nu direct met jouw nieuwe toekomst.

VOORDELEN:

  Inzicht in jouw talenten
   Arbeidsmarktscan
   Advies voor de toekomst
   Gratis voor iedereen

Naar loopbaanadvies