Het Noorden Leert Door

Door de coronapandemie verdwijnen veel banen. Daarnaast veranderen veel banen door technologische ontwikkelingen en digitalisering. De overheid helpt om mensen wendbaar te maken met de subsidieregeling NL Leert Door. Door deze subsidie kunnen werkenden en werkzoekenden zich blijven ontwikkelen, zodat ze hun werk beter kunnen doen of hun kansen vergroten als ze ander werk zoeken.

Goed Nieuws!

Er is goed nieuws: voor Noord Nederland is maar liefst 750.000 euro beschikbaar, waarmee 750 mensen geschoold kunnen worden. Er zijn ruim 40 opleidingen en cursussen! Voor deelnemers is het kosteloos. In sommige gevallen wordt wel een bijdrage gevraagd van de werkgever. Het scholingsaanbod is mogelijk gemaakt door vijf MBO-scholen in Noord Nederland. Deze samenwerking heet Het Noorden Leert Door.

Bekijk hier het scholingsaanbod in Noord Nederland. Inschrijven is mogelijk vanaf maandag 15 februari 2021 om 12 uur.

Lees hier het persbericht van 12 februari.

Het Noorden Leert Door

De vijf MBO-scholen in Noord Nederland slaan de handen ineen: Het Noorden Leert Door. Samen hebben ze het scholingsaanbod voor de subsidieregeling NL Leert Door gemaakt. MBO-scholen richten zich allang niet meer alleen op jongeren. Hun opleidingen zijn steeds meer gericht op werkenden en werkzoekenden. Werkgevers en hun medewerkers kunnen gebruikmaken van praktische en relatief korte opleidingen. Zo komen mensen beter opgeleid en beter voorbereid op de toekomst uit deze corona-periode. De vijf MBO-scholen zijn: Alfa College, Drenthe College, Friese Poort, Friesland College en Noorderpoort.

Scholingsalliantie Noord ondersteunt Het Noorden Leert Door

De arbeidsmarkt in Nederland staat mede vanwege de corona-pandemie, voor een groot aantal uitdagingen. Leven Lang Ontwikkelen wordt hiermee nog belangrijker. Daarom ondersteunt de Scholingsalliantie Noord de vijf MBO-scholen bij dit project.

Meer informatie

Vragen over de regeling, het aanbod en de voortgang van het project kun je stellen via het onderstaande contactformulier.

 

 

 

Contactformulier

Loopbaanadvies

Eerst weten waar je kansen liggen? Het werkleerloket helpt je bij het maken va de juiste keuze. Start nu direct met jouw nieuwe toekomst.

VOORDELEN:

  Inzicht in jouw talenten
   Arbeidsmarktscan
   Advies voor de toekomst
   Gratis voor iedereen

Naar loopbaanadvies